Doktor za mršavljenje je sam izgubio 98 kilograma - Intervju za Jutarnji list

 

IZGUBIO 98 KILOGRAMA U PET GODINA 'Prošao sam razne dijete koje su sve bile neuspješne, a onda...

Profesor doktor Alen Ružić (42), šef Odjela za kardiomiopatiju u KBC-u na Sušaku, izvanredni profesor kardiologije i osnivač kolegija Klinička prehrana na Medicinskom fakultetu u Rijeci, utemeljitelj je Akademskog centra zdravlja u čijem je sklopu Škola mršavljenja, a iz koje su proizišle trgovine čajevima Samovar.

U periodu od pet godina, tijekom specijalizacije, smršavio je punih 98 kilograma i od tada uspješno održava tjelesnu težinu na približno istoj razini. Valja također spomenuti da je sa svojih 29 godina svojedobno bio najmlađi specijalist interne medicine u Hrvatskoj, a na fakultetu je kolegij Klinička prehrana osnovao 2007., sa svojih 35 godina.

 

Priprema čaja

 
 
Priprema:

1 „ravnu“ jušnu žlicu čaja preliti s 1 Iitrom kipuće vode I pustiti da poklopljeno odstoji 20 minuta uz povremeno miješanje. Preporučljivo je dodati minimalnu količinu kuhinjske soli (prstohvat), promiješatl, procijediti I piti željenu količinu kroz cijeli dan.

 

Savjet:

Prema želji, količinu vode možete povećati do maksimalno 1.5 litre. Već pripremljen čaj može se čuvati u hladnjaku najviše jedan dan.

Preporučujemo da iWKAN pijuckate tijekom cijelog dana uz poseban naglasak na njegovo pijenje u razdoblju koje prethodi vremenu kada Vam se tipično u danu javlja najizrazitija glad. Na primjer, ukoliko ste obično najgladniji oko 20 h, najbolje ćete rezultate postići uzimanjem značajne količine čaja (2 šalice / čaše) oko sat vremena ranije, tj. u vremenu od 19,00 do 19,30 sati.

 

 

 

UPOZORENJE : Ako ste trudni, dojite, imate značajne razvijene bolesti ili uzimate lijekove, posavjetujte se s liječnikom prije uporabe. Nemojte uzeti više od preporučene doze.Držite podalje od djece. Čuvati na suhom i hladnom mjestu ispod 30°C. Ovaj proizvod nije namijenjen za dijagnozu, liječenje ili prevenciju bolesti.

 

ACZ tim