Doktor za mršavljenje je sam izgubio 98 kilograma - Intervju za Jutarnji list

 

IZGUBIO 98 KILOGRAMA U PET GODINA 'Prošao sam razne dijete koje su sve bile neuspješne, a onda...

Profesor doktor Alen Ružić (42), šef Odjela za kardiomiopatiju u KBC-u na Sušaku, izvanredni profesor kardiologije i osnivač kolegija Klinička prehrana na Medicinskom fakultetu u Rijeci, utemeljitelj je Akademskog centra zdravlja u čijem je sklopu Škola mršavljenja, a iz koje su proizišle trgovine čajevima Samovar.

U periodu od pet godina, tijekom specijalizacije, smršavio je punih 98 kilograma i od tada uspješno održava tjelesnu težinu na približno istoj razini. Valja također spomenuti da je sa svojih 29 godina svojedobno bio najmlađi specijalist interne medicine u Hrvatskoj, a na fakultetu je kolegij Klinička prehrana osnovao 2007., sa svojih 35 godina.

 

Zašto dijeta?

 

Kakva dijeta?

Zašto je dobro kombinirati iWKAN i Prehranu metaboličkog ritma?

Iako iWKAN kao snažan funkcionalni napitak ima potpuno samostalno i neovisno djelovanje, najveću korist od njegovog korištenja možemo dobiti upravo kombiniranjem s odgovarajućom prehranom. Ona sadrži 2 osnovna pravila na koja valja obratiti pažnju.

 

Energetski ustroj

U energetskom je smislu potrebno smanjiti (ali ne i potpuno ukinuti) masnoće koje tijelu predstavljaju izrazito opterećenje. Prema potrebama mišićnog tkiva treba prilagoditi unos proteina, te piti dovoljne količine tekućine.

 

Metabolički ustroj

Pravilno odabrati obroke prema dobi dana ključno je ako želite zaustaviti debljanje, te rješiti trajno svoje probleme s pretjeranom težinom! Naime, iako se dugo vjerovalo kako je ključ metaboličkih osnova uspješnog i trajnog mršavljenja „nekombiniranje“ različitih prehrambenih tvari u jednom obroku, danas znamo da tajna zaista postoji i da se ona krije u kombiniranju ali – ne unutar pojedinog obroka, već u sastavu obroka prema dobi dana. Metabolički procesi, energetski tokovi i hormonski status različiti su u našem tijelu noću, ujutro i tijekom dana, pa tako i prehrana mora u različito doba biti - različita, posebno želimo li prekinuti debljanje i proces metabolički okrenuti obrnuto.

 

Prehrana metaboličkog ritma

Dijeta „Prehrana metaboličkog ritma“ – sažet je i jednostavan program prehrane doktora Ružića koji u sebi obuhvaća sva suvremena stručna znanja iz relevantne medicinske i nutricionističke literature, te osobno i iskustvo stotine klijenata našeg centra koje je dr. Ružić do sada uspješno vodio. Ova dijeta osigurava poštivanje energetskih osnova, a istovremeno njen dnevni ritam odabira namirnica (ugljikohidrati u jutarnjim i proteini u večernjim obrocima) na pravi način potiče metabolizam pa on počinje raditi za Vas, a ne protiv.

 

iWKAN i Prehrana metaboličkog ritma

Istovremeno korištenje funkcionalnog čaja i metaboličke prehrane - idealna je kombinacija. Iako su učinci čaja prema već iznesenom neovisni, kada uz njega provodite metabolički ispravnu prehranu dobivate maksimum koristi iz samog napitka i od dijete. Metabolike promjene koje se tako potiču postaju iznimno snažne, a modulacija osjećaja gladi koju iWKAN daje omogućava pridržavanje prehrambenih uputa bez posebnog truda što je šteta ne iskoristiti. iWKAN sam ili iWKAN uz Prehranu metaboličkog ritma? Oba su rješenja dobra, a Vi sami odlučite!*

 

Što nakon tretmana iWKANOM ili kombinacijom iWKANa i Prehrane metaboličkog ritma?

Kada svoje kilograme svedete u raspone želja i postignete cilj, jest ćete slobodno, ali ćete samo nastaviti poštivati ritam u dnevnom odabiru hrane (jutro – dan – večer) prema modelu dijete. Takvom trajnom navikom, zaštitit ćete se od ev. ponovnog debljanja koja su redovita u drugim režimima prehrane. Povremeno ćete i dalje moći koristiti iWKAN – s vremena na vrijeme ili u obliku kraćih ciklusa. Na ove načine – rezultati će sigurno biti trajni.

 

* dijeta „Prehrana metaboličkog ritma“ uz iWKAN dolazi besplatno