Doktor za mršavljenje je sam izgubio 98 kilograma - Intervju za Jutarnji list

 

IZGUBIO 98 KILOGRAMA U PET GODINA 'Prošao sam razne dijete koje su sve bile neuspješne, a onda...

Profesor doktor Alen Ružić (42), šef Odjela za kardiomiopatiju u KBC-u na Sušaku, izvanredni profesor kardiologije i osnivač kolegija Klinička prehrana na Medicinskom fakultetu u Rijeci, utemeljitelj je Akademskog centra zdravlja u čijem je sklopu Škola mršavljenja, a iz koje su proizišle trgovine čajevima Samovar.

U periodu od pet godina, tijekom specijalizacije, smršavio je punih 98 kilograma i od tada uspješno održava tjelesnu težinu na približno istoj razini. Valja također spomenuti da je sa svojih 29 godina svojedobno bio najmlađi specijalist interne medicine u Hrvatskoj, a na fakultetu je kolegij Klinička prehrana osnovao 2007., sa svojih 35 godina.

 

Plan prehrane

 

Svi korisnici našeg programa (kupci iWKANA) ostvaruju pravo na detaljni dijetoterapijski plan – Prehranu metaboličkog ritma po recepturi dr. Ružića potpuno GRATIS.

 

DIJETA + ČAJ – DA! A SAMO ČAJ?

Naravno! Baš zbog ovog pitanja valja naglasiti kako ova strukturirana prehrana nije nužna uz primjenu čaja. Djelovanja iWKANA su potpuno samostalna i neovisna, te UČINCI NJEGOVOG UZIMANJA NE OVISE o drugim poduzetim mjerama. Međutim, baš KAKO BISTE JOŠ BOLJE ISKORISTILI ono što sam iWKAN pruža, na raspolaganju Vam je idealna kombinacija ovog metaboličkog integratora i Prehrane metaboličkog ritma.

 

ŠTO JE TO PREHRANA METABOLIČKOG RITMA?

Ovaj sustav prehrane proizlazi iz stručne literature i znanstvenih spoznaja. On predstavlja sustav prehrane - dijetu koju je primjenjivao dr. Ružić tijekom vlastitog mršavljenja i čija načela on nastavlja poštivati tokom svojih 10 godina uspješnog održavanja postignutih rezultata. Stručne i znanstvene podatke, baš one koji se predaju na sveučilištima i koriste u svim vodećim svjetskim klinikama za mršavljenje, dr. Ružić je pojednostavnio, prilagodio prema iskustvu i učinio konačno dostupnima svima Vama koji želite ozbiljno i trajno rješiti svoj višak kilograma.

 

iWKAN kao metabolički integrator i supresor gladi

+

dijeta koja poštuje i prati energetsko-metabolička načela prirode

=

100 %-tni put u trajni uspjeh! 

dobra je odluka vjerovati iskustvu i znanju stručnjaka

 

 

PREHRANA METABOLIČKOG RITMA

Poput ritma prirode i tijelo čovjeka ima vlastiti dnevni ritam.

 

 

Ključ dijete prema dnevnom ritmu metabolizma je uzimanje ugljikohidrata u prvom dijelu dana (doručak, ručak) uz unos proteina u večernjim satima. Potrebno je i maksimalno smanjiti (ne i potpuno ukinuti) masnoće koje bi u ukupnoj količini trebale biti zastupljene sa 10 g (2 čajne žličice) ulja ili zamjena. Neograničeno korištenje povrća jako je važno: povrće treba jesti u bilo kojem obliku i količini za ručak i večeru, dok je konzumacija svježeg voća slobodna kroz cijeli dan. Ovu je dijetu napravio prof. Ružić, internist koji je na ovakav način prije deset godina uspješno smršavio 86 kg, zadržao postignute rezultate i posvetio se tretmanu pretilosti u drugih. Iako je vrlo jednostavna, ona je i vrlo, vrlo uspješna. Zapravo, Prehrana metaboličkog ritma obuhvaća sva suvremena stručna načela po kojima se formiraju individualne dijete u našem Centru, te u svim vodećim svjetskim klinikama za mršavljenje. Temeljem jedinstvenog vlastitog iskustva, prof. Ružić je ova načela unaprijedio i prilagodio, a njegova shema prehrane prihvaćena je od vodećih svjetkih eksperata. Rezultate dijete potiče uzimanje tekućine (voda, nezaslađeni biljni čaj ili – optimalno naš funkcionalni ČAJ iWKAN koji je autor ove dijete formirao za dodatnu modifikaciju metabolizma i poticanje osjećaja sitosti, te regulaciju krivulje šećera u krvi i blago izbacivanje viška tekućine.Čaj se treba pijuckati kroz cijeli dan, a posebno ga je važno uzimati u periodu prije onog razdoblja u danu kada ste obično posebno gladni – npr. ako netko ima najizrazitiji osjećaj gladi oko 12 h, treba voditi računa da pola sata do sat vremena ranije popije barem 2-3 šalice čaja. Sa svojih 7 ljekovitih biljaka koje su podijeljene u 3 skupine različitog, no komplemenatnog djelovanja, čaj iWKAN idealno prati Prehranu metaboličkog ritma. Ova dijeta potiče utjecaje čaja i – obrnuto, čaj potiče efekte promjene koju provodite u prehrani.

 

Detaljni plan prehrane dostavljamo uz iWKAN i na Vaš poseban zahtjev.

Ne dvojite – krenite u konačno i trajno rješenje problema!