Doktor za mršavljenje je sam izgubio 98 kilograma - Intervju za Jutarnji list

 

IZGUBIO 98 KILOGRAMA U PET GODINA 'Prošao sam razne dijete koje su sve bile neuspješne, a onda...

Profesor doktor Alen Ružić (42), šef Odjela za kardiomiopatiju u KBC-u na Sušaku, izvanredni profesor kardiologije i osnivač kolegija Klinička prehrana na Medicinskom fakultetu u Rijeci, utemeljitelj je Akademskog centra zdravlja u čijem je sklopu Škola mršavljenja, a iz koje su proizišle trgovine čajevima Samovar.

U periodu od pet godina, tijekom specijalizacije, smršavio je punih 98 kilograma i od tada uspješno održava tjelesnu težinu na približno istoj razini. Valja također spomenuti da je sa svojih 29 godina svojedobno bio najmlađi specijalist interne medicine u Hrvatskoj, a na fakultetu je kolegij Klinička prehrana osnovao 2007., sa svojih 35 godina.

 

Opći uvjeti

Poštovani kupci,

Molimo pročitajte sljedeće uvjete web stranice:

І. Proizvodi

Proizvodi prema registracijskim pravilima nisu namijenjeni za dijagnozu, liječenje ili prevenciju bolesti. Potrebno je strogo pridržavanje načina primjene i preporučenih količina, te savjetovanje liječnika u slučaju bilo kakve dvojbe, razvijenih bolesti, trudnoće, dojenje ili drugih posebnih okolnosti.

ІІ. Cijene i promocije

Cijene proizvoda navedene na web stranici uvećavaju se za realne troškove dostave. U slučaju promocije, bit će vam dana prilika dobiti popust na cijenu proizvoda Dostavu provode specijalizirane službe – u većini Hrvatska pošta prema vlastitim pravilnicima poslovanja. Proizvodi koji su plaćeni unaprijed, nakon što smo obaviješteni o provedenoj uplati, dostavljaju se bez dodatne naplate. U slučaju narudžbe pouzećem, potrošač plaća proizvod u gotovini nakon isporuke . Cijene proizvoda su podložne promjenama bez prethodne obavijesti korisnicima. Potrošač plaća cijenu koja je aktualna u vrijeme narudžbe.

ІІІ. Narudžbe

Naručiteljmože naručiti proizvod preko naše web stranice, e-mailom, telefonom ili kontaktom preko Facebook-profila. Kod narudžbe preko web stranice, on obvezno mora popuniti sva polja u obrascu za narudžbu.Način plaćanja tada je pouzećem.

ІV. Rokovi i uvjeti

Roba se isporučuje od 3 do 4 radnih dana od primitka narudžbe. Kad proizvod nije dostupan, moramo vas obavijestiti u tom razdoblju. Mi nismo odgovorni za kašnjenje isporuke uzrokovane od strane poštanske/kurirske tvrtke, pogrešne adrese ili druge više sile.

V. Otkaz ugovora i povrat kupljene robe

Naručitelj ima pravo odbiti ili vratiti naručeni proizvod samo ako nije slomljen komercijalni integritet pakiranja u roku od sedam radnih dana od dana dostave, u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača, a nakon plaćanja troškova vraćanja i slanja. Povrat proizvoda provodi se samo na navedeni bankovni račun kupca u roku od 60 dana od dana primitka neotvorenog paketa. Ako iz bilo kojeg razloga kupac želi zamijeniti kupljeni proizvod, on ima pravo na to, u tom slučaju trošak povratka proizvoda i isporuka novog proizvoda snosi kupac.

VІ. Jamstvo, potraživanje i povrat vrijednosti proizvoda

Korisnik ima sva prava iz Zakona o zaštiti potrošača. Vraćanja proizvoda se primaju putem e-pošte, Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. , klijent mora navesti razloge za potraživanje. Davatelj zadržava pravo da ne prihvati zaključak kupca, ako smatra da su razlozi za njegova potraživanja neosnovani ili su uzrokovane zloupotrebom proizvoda od strane kupca. Povrat vrijednosti proizvoda je moguć samo za prvu kupovinu i samo za jedan paket po osobi / kućanstvu / obitelj. Naknada ne pokriva sve troškove prijevoza za slanje i povratka. Povrat je moguć samo u roku od 60 dana od slanja na adresu koju je naveo Kupac. Sva (uključujući i prazna) pakiranja moraju se vratiti na adresu Isporučioca. Paketi se moraju vratiti u roku od 10 dana od dana primitka potvrde o mogućnosti povrata robe. Nepoštivanje navedenih uvjeta dovodi do otkazivanja za povrat vrijednosti proizvoda. U slučaju pozitivnog odgovora za povrat vrijednosti proizvoda, Isporučilac je dužan vratiti taj iznos samo na bankovni račun naveden od strane kupca u roku od 60 dana od dana primitka paketa. Isporučilac ne prihvaća predmete s plaćanjem u gotovini. Isporučilac ne vraća troškove za pakiranje, isporuku i povrat proizvoda.

VІІ. Prava i obveze web stranice

Strogo se pridržavamo Zakona o zaštiti osobnih podataka da bi zaštitili informaciju o klijentima za isporuku naručenih proizvoda u ugovorenom roku na navedenu adresu.Imamo pravo ne isporučiti naručene proizvode na pogrešne adrese i / ili telefone. Mi nismo odgovorni za informacije koje navodi proizvođač o ovom proizvodu.

VІІІ. Prava i obveze kupca

Klijent mora dati valjani telefon, e-mail i adresu za isporuku, platiti cijenu naručenih proizvoda kako bi se omogućilo njegovo usvajanje, ne mora slati fiktivne narudžbe, ne pisati fiktivna mišljenja o proizvodu ili drugu lažnu informaciju. Molimo povremeno pregledajte uvjete za promjene.

 

Uvjeti poslovanja

 

www.akademskicentarzdravlja.hr i podstranice nutriphone.akademskicentarzdravlja.hr, iwkan.akademskicentarzdravlja.hr i www.samovar.hr (u daljnjm tekstu ACZ) su internetske stranice / internetsko sjedište / mrežna stranica i telefonsko savjetovalište u vlasništvu tvrtke Papar i sol d.o.o. sa sjedištem u Rijeci, na adresi Dolac 3. Tijekom korištenja ACZ primjenjuju se sva pravila navedena na samoj internetskoj stranici, ovi Opći uvjeti korištenja, te svi pravni propisi i zakoni Republike Hrvatske. Papar i sol d.o.o. zadržava pravo u bilo kojem trenutku izmjeniti ove Opće uvjete korištenja stranice i nije odgovoran za bilo kakve moguće posljedice proizašle iz navedene promjene. Promjena Općih uvjeta korištenja stranica stupa na snagu objavljivanjem na mrežnim stranicama stranicama (ACZ) ili trenutkom bilo kojeg drugog oblika javnog informiranja o nastalim promjenama. 

Sadržaj ACZ i sadržaj telefonskog savjetovališta služi isključivo za osobnu upotrebu. Svaki korisnik već samim korištenjem bilo kojeg dijela ili sadržaja prihvaća sve rizike koji iz navedenog mogu proizaći, te koristi sadržaje i usluge na vlastitu odgovornost uz obavezu da svaki postupak s potencijalnim utjecajem na zdravlje provede isključivo uz obaveznu prethodnu konzultaciju liječnika. Navedenim on istodobno prihvaća korištenje svih sadržaja ovih web i telefonskih servisa na vlastitu odgovornost. Zabranjeno je korištenje web stranice ACZ i povezanih servisa, te bilo kojeg njenog sadržaja ili dijela na način i/ili u svrhe kojima se posredno ili neposredno krše pravni propisi i zakoni Republike Hrvatske. Svaki korisnik korištenjem iskazuje suglasnost s načelom da će pod punom odgovornošću i u udobroj vjeri koristiti na vlastitu odgovornost informacije koje dobije. Navedeno se odnosi i obuhvaća i na sve informacije koje korisnik aktivnostima ACZ-ana bilo koji način daje na uvid ostalim korisnicima. Svaki je korisnik u potpunosti samostalno i u punoj mjeri odgovoran za sve sadržaje i istodobno svjestan da će snositi zakonsku i drugu odgovornost ukoliko krši neke od ovih Općih uvjeta korištenja, pravnih propisa i zakona Republike Hrvatske. ACZ ima puno diskrecijsko pravo sadržaje koje korisnici namjeravaju postaviti ili su već postavili bez prethodne najave i bez obrazloženja odbiti ili ukloniti. Navedeno se u prvom redu odnosi na odbijanje i/ili uklanjanje sadržaja za koje će ACZ smatrati kako nisu primjereni iz bilo kojeg razloga. Ujedno, Papar i sol d.o.o. i ACZ zadržavaju prvo provedbe nenajavljenih izmjena sadržaja stranice u bilo kojem dijelu ili cjelokupnog sadržaja stranice pri čemu neće biti odgovorni ni za kakve moguće posljedice proizašle iz tih promjena. ACZ će oglašivačima dopustiti oglašavanje. Pritom ACZ ne odgovara za sadržaj oglasa koji će biti dostupni korisnicima na ACZ, kao ni na internetskim stranicama povezanim s ACZ ili s možebitnim oglašivačima.

Niti jedan od sadržaja koji su bili ili su objavljeni na ACZ i izrečeni u konzultacijama ne smije se reproducirati, distribuirati ili na bilo koji drugi način koristiti u komercijalne i druge svrhe bez izričitog pismenog pristanka Papar i sol d.o.o. Također, dokumenti, podaci, informacije i drugi sadržaji objavljeni i izrečeni na ACZ ne smiju se koristiti na bilo koji način koji bi mogao ili može uzrokovati štetu Papar i sol d.o.o. ili ACZ. Isto se odnosi za sve sadržaje i načine korištenja koji bi mogli uzrokovati bilo kakvu štetu bilo kojoj trećoj strani. Uz poštivanje svih vlasničkih i autorskih prava, te prava trećih osoba, svi sadržaji sa ACZ se mogu koristiti samo i isključivo za osobne potrebe korisnika na vlastitu odgovornost. Zabranjeno je bez izričitog pismenog dopuštenja Papar i sol d.o.o. i bez ev. drugih vlasnika autorskih prava materijala objavljenih na ACZ njihovo bilo kakvo javno prezentiranje, prikazivanje, objavljivanje, prenošenje, davanje na uvid i/ili reproduciranje. Na isti je način zabranjeno i mijenjanje, prepravljanje, modificiranje ili svako drugo otuđivanje, prijenos, prodaja, distribucija, kopiranje, selekcioniranje, i bilo kakva prilagodba bilo kojeg sadržaja ACZ bez ranije navedenog pismenog dopuštenja Papar i sol d.o.o. i mogućih drugih vlasnika autorskih prava. U slučaju da je izdano navedeno pismeno dopuštenje, ono samo po sebi ne dozvoljava mijenjanje i/ili brisanje bilo kojih podataka koji označavaju, izravno ili posredno predstavljaju ili se odnose na vizualni identitet, trgovački znak, ime i/ili autorsko pravo Papar i sol d.o.o. i ACZ. Korištenje bez pismenog ovlaštenja ili suprotno ovim Općim uvjetima korištenja bilo kojeg dijela ili sadržaja (neovlašteno korištenje) ACZ smatra se izravnim kršenjem autorskih prava Papar i sol d.o.o. U navedenom slučaju Papar i sol d.o.o. pridržava izričito pravo naplate takvog korištenja prema iznosu formiranom na temelju slobodne procjene. Ista pravna osoba zadržava izričito pravo da i sudskim putem bez prethodnih upozorenja zatraži zaštitu autorskih prava i nadoknadu štete nanesene u bilo kojem obliku i opsegu. Ukoliko netko vjeruje, bez ograničavanja na prethodno iznesena načela zaštite autorskih prava ACZ, kako mu je sadržajima ACZ povrijeđeno autorsko pravo ili je došlo do korištenja materijala na koje polaže isto na način koji to pravo povrijeđuje, dužan je Papar i sol d.o.o. dostaviti definiciju i opis predmetnog autorskog djela (ono na koje se tvrdnja  o povredi odnosi) s naznakom njegove točne lokacije na ACZ, uz obavezno prilaganje pravovaljanog dokaza o pravu raspolaganja predmetnim autorskim djelom i pretpostavljenim podacima za kontakt. ACZ i Papar i sol d.o.o. će u navedenom slučaju u razumnom roku i bez odgađanja poduzeti sve dostupne i raspoložive korake kako bi privelo kraju, prekinulo i/ili spriječilo kršenje autorskih prava po navedenom predmetu ukoliko isto postoji.    

Stvarno nadležni sud u Rijeci nadležan je za sve sporove i zahtjeve koji bi mogli proizaći iz korištenja ACZ

Papar i sol d.o.o.prihvaća obvezu poštivanja privatnosti i obvezu poštivanja anonimnosti korisnika ACZ. Papar i sol d.o.o. može prikupljati različite korisničke osobne podatke ACZ poput: imena, e-mail adrese, telefonskih brojeva, poštanske adrese i drugo samo u slučaju kada iste korisnik dobrovoljno pruži. Korisnik prihvaćanjem Općih uvjeta korištenja pristaje i ovlašćuje Papar i sol d.o.o. za korištenje ovih podataka isključivo u svrhu i na način naveden u istom dokumentu, prema njegovim odredbama koje reguliraju korištenje podataka. Papar i sol d.o.o. će poduzimati sve raspoložive postupke kako bi na najbolji način zaštitio privatnost osobnih podataka korisnika skladu s odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka. Podaci će biti upotrijebljeni isključivo u skladu s ovim Općim uvjetima korištenja. Papar i sol d.o.o. i ACZ će u svom radu poduzimati sve razumne mjere kojima se zaštićuju podaci korisnika što su pohranjeni u bazama ACZ. Usprkos navedenom, ACZ ne može garantirati sigurnost podataka korisnika koji se mogu naći u situaciji ugroženosti bilo kada u slučajevima u kojima Papar i sol d.o.o. i ACZ ne mogu ili nisu mogli utjecati: neovlašteni pristup trećih lica, nepredvidivi problemi sa sustavom ili drugi čimbenici.  Pri korištenju ACZ, kao korisnici ste suglasni da podaci koje ste dali mogu biti dostupni i dani na uvid, sukladno ovim Općim uvjetima korištenja, svima koji su za to zainteresirani. KorištenjemACZ preuzimate odgovornost za sve podatke koje dajete i koje ste dali uz naglasak na činjenicu kako je najstrože zabranjena zloupotreba tuđeg identiteta. Korištenje potonjeg na bilo koji način, uključujući lažno predstavljanje bilo kojeg oblika i u bilo kojem dijelu, a posebno koje bi moglo dovesti do povreme bilo kojeg prava treće osobe, strogo je zabranjeno. Korištenje podataka: prikupljene podatke o korisnicima će Papar i sol d.o.o. koristiti isključivo sa svrhom postizanja boljeg uvida u potrebe korisnika i njihovog što optimalnijeg razumijevanja, s ciljem unaprijeđenja kvalitete i opsega pružanja usluga koje može obuhvatiti i ev. organiziranje nagradnih igara. Papar i sol d.o.o. i ACZ preuzimaju obavezu da podatke o korisnicima neće bez izričitog pristanka samih korisnika dati na uvid ili bilo koji drugi način učiniti dostupnima trećoj strani. Iznimku od navedenog će predstavljati samo situacije potrebe za ispunjenjem zakonskih obaveza ili zahtjeva ovlaštenih tijela, zaštita javne sigurnosti i prava javnosti, te zaštita prava ACZi Papar i sol d.o.o. u slučajevima kada bi ona mogla biti narušena.  Papar i sol d.o.o. i ACZ zadržavaju pravo proslijeđivanja svih osobnih podataka korisnika pri ev. prijenosu svih svojih prava i obaveza na drugu pravnu osobu ili ista prenijeti pravnom slijedniku.

ACZ može sadržavati veze do drugih mrežnih stranica (internet-sjedišta), kao i moguće sadržaje, podatke, informacije ili druge materijale koji su kreirani od strane trećih osoba. Sve njih će Papar i sol d.o.o. i ACZ označavati kao takve kad god to bude moguće, no obzirom da nemaju nadzor nad navedenim, ne odgovaraju za njihov sadržaj. Do maksimalne zakonom dopuštene mjere, Papar i sol d.o.o. i ACZ se izuzimaju od bilo kakve odgovonosti i ne odgovaraju za štetu koja može nastati na bilo koji način korištenjem ACZ ili je na bilo koji način vezana uz ACZ, kao i za bilo koje radnje korisnika do kojih dođe upotrebom ili zloupotrebom sadržaja ACZ, te za potencijalnu štetu koja u bilo kom opsegu može nastati korisniku ili trećoj strani, a u vezi s korištenjem, upotrebom i zloupotrebom sadržaja ACZ. ACZ neće i ne može snositi bilo koji oblik odgovornosti zbog bilo kakvog sadržaja koji bi se mogao prikazati na mrežnim stranicama (internet-sjedištima) trećih osoba na koje ACZ može dozvoliti privremen pristup. Takav pristup u bilo kojem obliku i vremenu, ne može se tumačiti kao veza s ACZ, niti se može tumačiti kao podupiranje takvih mrežnih stranica (internet-sjedišta) od strane ACZ i/ili Papar i sol d.o.o. ACZ ne odgovara za usluge i proizvode do kojih bi moglo doći pomoću ACZ, a preko veze ACZ s drugim mrežnim stranicama (internet-sjedištima).

ACZ može povremeno biti nedostupna u radu bez prethodne najava, a Papar i sol d.o.o. i ACZ nisu odgovorni za bilo kakve moguće posljedice proizašle iz navedene nedostupnosti. ACZ ne može i ne mora jamčiti da u radu neće biti pogrešaka i prekida.

Bilo kakvi komentari, izjave, materijali i stavovi izneseni na ACZ od strane korisnika ne odražavaju stavove vlasnika, urednika i drugih korisnika mrežne stranice. Komentari, izjave, materijali i stavovi izneseni na ACZ od strane pojedinih autora tekstova također ne podrazumijevaju nužno stavove vlasnika i urednika, pa Papar i sol d.o.o. i ACZ ne snose odgovornost za štetu nastalu korisniku ili trećoj osobi proizašlu iz navedenog. Papar i sol d.o.o. i ACZ ne snosi odgovornost za štetu nastalu korisnicima ili trećoj osobi uslijed kršenja ovih Općih uvjeta korištenja.

Korištenjem ACZ svaki korisnik potvrđuje da je upoznat s Općim uvjetima korištenja  i da ih prihvaća u cjelosti.

Sva prava pridržana. Predmetni Opći uvjeti korištenja također podliježu autorskom pravu vlasnika.

 

 

 

Papar i sol d.o.o., Dolac 3, 51000 Rijeka.

U Rijeci, 15. listopada 2010.